BVA Youth GroupBVA Youth GroupBVA Youth GroupBVA Youth Group

Voor elk BVA-lid bestaat de mogelijkheid om training te volgen. Het maakt niet uit wat jouw spelniveau is, BVA biedt voor alle niveaus binnen de vereniging training aan op beide speeldagen. Onze trainers zijn opgeleid door Badminton Nederland volgens de BWF-opleidingsstructuur, gecertificeerd en beschikken over professionele kennis om training te geven en te coachen.

Training is de basis van badminton en een belangrijk onderdeel van het spel. Als je wilt groeien in badminton moet je gaan trainen naast vrij spelen. Bij BVA is training niet verplicht en je hoeft daarvoor niet extra te betalen.

De BVA-jeugd speelt op dinsdag tussen 18.00 en 19.30 uur in sportcentrum De Pijp. Zie meer details over de jeugdpagina

Trainingsschema:
DagTrainersBeginners/RecreantenGevorderden
DinsdagHuig Diepenhorst19:45 - 20:4520:45 - 21:45
DonderdagIvan Kristanto20:00 - 21:0021:00 - 22:00

Op dit moment hebben wij 2 trainers voor de Volwassenen

Ivan Kristanto

Ik ben sinds 2014 trainer bij BVA. Ik geef training aan alle recreanten en competitie spelers van alle niveaus binnen BVA. Mijn trainging focus ligt voornamelijk daarin de speler en zijn spel efficiënter te maken. Dat start met het leren van de optimale racket grip voor een maximaal slag resultaat voor alle spel situaties (de 5 vingers en haar functies, de power-grip) en gaat gepaard met de juiste looptechniek. Voor het beste trainingsresultaat bied ik zeer verschillende loop en slag oefeningen aan en soms start een oefening met een set back. Tijdens oefenwedstrijden, vaak aan het einde van de training, coach ik op tactiek en speelinzicht en spring bij als er fouten gemaakt worden. Mijn motivatie haal ik uit de feedback van de spelers en als ik zie dat iemand beter gaat spelen. Ik breng veel eigen ervaring uit de topsport mee en mijn ambitie is het beste uit je te halen.

Ivan Kristanto
Trainer
Huig Diepenhorst

Sinds 2021 ben ik trainer bij BVA voor de recreanten als ook voor de competitie spelers. Mijn training kenmerkt zich door een groot repertoire aan oefeningen toe te passen die afgestemd zijn op het speelniveau van de groep en het individu. Mijn trainingsfocus leg ik vooral op het verbeteren van het voetwerk en de slagtechniek door zo veel mogelijke patronen te trainen die in een wedstrijd of rally voorkomen. Door het combineren van verschillende oefeningen gaat de training met voortschrijdende vaardigheid meer in richting het simuleren van het vrije spelen dan het pure repeteren van bewegingen. Door een goede vaardigheidsanalyse en individuele aandacht kan ik op persoonlijk niveau coachen om hem/haar beter te laten spelen. De speler staat in mijn training altijd centraal.

Huig Diepenhorst
Trainer