BVA Youth Group

Interne toernooi

In December organiseren we het ABBA-toernooi, waarbij spelers van verschillende niveau voor een avond een team vormen om zo de samenhang binnen BVA te bevorderen. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook één interne clubkampioenschappen aan het einde van het seizoen. Er worden ongeveer elke twee maanden gezellig toernooien gehouden, zoals het TOS-toernooi, het ABBA Team Challenge en andere.

Bondscompetitie

De Bondscompetitie is de seniorencompetitie van Badminton Nederland. De Bondscompetitie wordt gespeeld in de periode september tot en met januari met uitzondering van de Ere- en Eerste Divisie; deze gaan door tot en met februari. Er wordt onderscheidt gemaakt van een Gemengde competitie en Mannen competitie. In een gemengde competitie speelt er per wedstrijd minimaal 2 vrouwen als 2 mannen. En voor de Mannen competitie geldt dat er minimaal 4 mannen per wedstrijd speelt. In een gemengde competitie worden de volgende spellen gespeeld namelijk: 2 gemengde, 1 Mannen dubbel, 1 Vrouwen dubbel, 2 Mannen enkel en 2 Vrouwen enkel. Voor de Mannen competitie is het minder complex en worden er 4 verschillende combinatie aan Mannen dubbel en 4 enkele spellen gespeeld.

BVA doet mee aan zowel gemengde als herencompetities. Bekijk onze teams en standen.

Bondscompetitie:
Gemende teamMannen team
Ere divisie
1e divisie
2e divisie
3e divisie
4e divisie
5e divisieMannen Veer 1
6e divisieMannen Veer 2
7e divisie
8e divisie (Nylon)Mannen (Nylon)
9e divisie (Nylon)

BVA heeft teams samengesteld om deel te nemen aan de bondscompetitie voor regionale wedstrijden. Op dit moment hebben wij 6 teams die competitie spelen, namelijk 3 gemengde teams en 3 Mannen teams. De niveaus variëren van de 7de divisie tot 5de divisie. Voel je vrij om in te vallen voor de verschillende teams, neem daarvoor contact op met ons competitieleider. Indien je het leuk lijkt om deel te nemen aan de bondscompetitie kan je contact opnemen met ons competitieleider.

Onze thuiswedstrijden worden gespeeld in dezelfde zaal waar wij trainen, op zondag van 12.30 tot 16.00 uur. Wij bieden trainingen speciaal voor wedstrijdspelers.

Registratie proces

  • Maart-april: We informeren naar de voorkeuren van elke speler.
  • April-mei: Op basis van ieders voorkeuren streven we ernaar teams samen te stellen zodat alle spelers idealiter kunnen deelnemen en tevreden zijn met hun plaatsing.
Het doel is om een realistische inschatting te maken van het aantal teams en hun niveaus. Wij geloven dat het tijd kost voordat spelers aan elkaar gewend raken en moedigen hen aan om partnerschappen aan te gaan die langer dan een jaar duren.

Voorjaarscompetitie

De Voorjaarscompetitie is een speelse competitie van Badminton Nederland, waarin er geen punten worden toegekend. De voorjaarscompetitie wordt gespeeld in de periode februari tot en met juni. Mensen kunnen zich inschrijven in 3 verschillende competitie teams en in 3 verschillende categorieën. Zo is 1 gemengde competitie, 1 Mannen competitie en 1 vrouwen competitie. Voor de Mannen- als de Vrouwen competitie worden er 3 verschillende enkel- als dubbel spel gespeeld. Terwijl er voor de Gemengde competitie 1 Mannen dubbel, 1 Vrouwen dubbel en 4 Gemend spel wordt gespeeld.

Bondscompetitie:
Gemende teamMannen teamCategorie
4e divisieA
5e divisieMannen Veer 1A
6e divisieMannen Veer 2B
7e divisieB
8e divisie (Nylon)Mannen (Nylon)C
9e divisie (Nylon)C

BVA heeft teams samengesteld om deel te nemen aan de voorjaarscompetitie voor regionale wedstrijden. Op dit moment hebben wij 4 teams die competitie spelen, namelijk 4 Mannenteams. Enkel in categorie A en B. Voel je vrij om in te vallen voor de verschillende teams, neem daarvoor contact op met ons competitieleider. Indien je het leuk lijkt om deel te nemen aan de voorjaarscompetitie kan je contact opnemen met ons competitieleider.