BVA Youth GroupBVA Youth Group

Onze speeldagen zijn op de dinsdagen en donderdagen en wij spelen in sporthal de Pijp. Ons seizoen start in September en eindigt in Juni de jaar erop. In de zomerperiode hebben wij een aantal speeldagen (zomerbadminton), hierover zullen jullie middels een e-mail en de website worden geïnformeerd.

Speelschema:
DagJeugdVolwassenen
(>18 jaar)
Dinsdag18:00 – 19:3019:30 – 23:00
Donderdag19:00 – 20:0019:30 – 23:00

Vakantie

Tijdens schoolvakantie kunnen openingstijden en trainingstijden afwijken. De BVA agenda op de Welkom/Home pagina bevat de nodige informatie. Op feestdagen is de sporthal gesloten.

Praktische Informatie

Aan het begin en aan het einde van elk speelavond, is het gebruikelijk dat de spelers helpen bij het opzetten en verwijderen de badmintonnetten en het opruimen van de shuttles. De netten bevinden zich in de "BVA kast", terwijl de palen zich in de "sportuitrustingsruimte" bevinden. Plastic shuttles worden door de club ter beschikking gesteld, veren shuttles dienen zelf meegebracht te worden. Veren shuttles kunnen via de club goedkoop worden gekocht.

Kaart Systeem

Tijdens speelavonden kan het soms druk zijn. Wij gebruiken dan een 'afhangsystem' op een whiteboard. Het 'afhangbord' staat in de BVA kast en wordt in de hal geplaatst op een tafel samen met de afhangkaarten van ieder speler. Spelers kunnen elke 20 minuten (00:00, 00:20, 00:40) een tijdslot en een baan reserveren door het plaatsen van hun afhangkaart op het whiteboard. Per court kunnen bijvoorbeeld vier afhangkaarten geplaatst worden b.v. om een dubbel of mix te spelen. Het whiteboard geeft je ook de mogelijkheid om andere of nieuwe spelers te ontmoeten en zo samen te spelen.

Eén paar regels die helpen te verduidelijken hoe het werkt:

  • Als het jouw beurt is om te spelen, ga dan naar het baannummer en vraag de speler vriendelijk om te vertrekken;
  • Wanneer het tijd is, rondt je het punt af en verlaat je het speelveld. Het is niet wenselijk om door te spelen;
  • Je kan je kaart niet plaatsen voor het huidige tijdslot zodra het is begonnen.

Het is bijvoorbeeld 20:00 uur en je wordt zojuist verzocht om een speelveld te verlaten. Dan kan je niet je kaart ophangen voor de tijdslot van 20:00 – 20:20 waar net nieuwe mensen zijn gestart aan een spel. Plaats daarin plaats je kaart bij een speelveld met een volgende tijdslot.

Sportshal